Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Översvämning på E4

Motorvägen drabbades av översvämning på måndagsförmiddagen. Vid 10.30 fick trafikanter på väg mot Södertälje på E4:an se upp för en vattenslang i omkörningsfilen.(Uppdatering 10.55)

Enligt Trafikverket ligger det vid 10.30 på måndagsförmiddagen en vattenslang i vänster körfält på E4 i södergende riktning mellan Salem och Södertälje.

– Vi har problem med vatten på vägarna runt om Stockholm, men just där är det vägassistansen som är ute och rensar brunnarna, säger Monica Näslund, presskommunikatör på Trafikverket.

Snön smälter fort just nu och därför blir det mycket vatten på vägarna berättar Monica Näslund.

– Det blir så mycket vatten att brunnarna inte kan ta emot allt. Dessutom är det en hel del grus och annat i snömodden som kan täppa igen och därför håller man nu på att rensa, säger hon.

Arbetet kommer att pågå till och från så länge snön fortsätter att smälta men det ska i huvudsak inte påverka trafiken. Brunnarna är belägna vid sidan av vägbanan enligt Näslund.