Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överlägsna - men utan udd

Monopol på bollen i första halvlek. Tungt tryck med en man mer sista tjugo. Flera lägen – men bara ett mål.Degerfors? Gästerna rullade in sitt enda avslut.

Syrianska var överlägset. 11–1 i avslut. 12–0 sett till hörnsparkar. Ett enormt övertag i bollinnehav. I den första halvleken var spelet på Södertälje fotbollsarena enkelriktat. Degerfors parkerade bussen – och hade inga intentioner att släppa upp handbromsen.

Syrianska var överlägset – utom där det räknades: 1–1 efter 90 minuter.

– Jag tycker vi ska ha tre poäng. Vi dominerar fullständigt. Vi rullar boll som vi vill, kommer till många lägen. Vi ska egentligen avgöra matchen i första halvlek, sade Robin Book.

Syrianskas nye mittfältare var den ende som lyckades överlista Degerfors målvakt Jesse Öst. I den 17:e minuten hittade han en yta på straffområdesgränsen och satte sitt första mål för klubben.

Det visade sig bli kulmen på en första halvlek där Syrianska kontrollerade spelet – och bollen – konstant.

Men försäkringen, i form av ett andra mål, lyckades laget inte få till. Offensive mittfältaren Charbel Georges brände de två skarpaste chanserna, varav ett friläge.

Och i andra halvlek kom kallduschen omgående. Ur ingenting rann Ronny Sabo igenom på Syrianskas vänsterkant, vek in och kvitterade med gästernas enda skott i matchen.

– Vi gör ett misstag i matchen. Ett misstag. Och det kostar oss. Man blir förbannad. Sedan ska vi göra en tre, fyra mål i matchen. Att sätta målchanser är också en del av fotbollen, givetvis, sade tränaren Bosko Orovic.

Ytterbacken Victor Wernersson, en av Syrianskas bättre i matchen, var självkritisk efter målet.

– Det är jag som gör ett dåligt försvarsspel. Jag borde ha varit mer vaken där, sade han.

– Försvarsspelet där är inte bra. Vi chansar. Victor chansbryter. Han gör ju så mycket annat bra så man får ju förlåta honom, men det är en chansbrytning som han inte ska ta. Han gör det bra Ronny (Sabo) som viker av, men vi är för passiva och måste in på kroppen. Sedan gör vi ju allt det andra bra (i matchen), så det är synd att hänga gubbarna, sade Bosko Orovic.

Syrianska gavs ändå ett guldläge att avgöra när Jonathan Azulay visades ut i 72:a.

Men inte heller elva mot tio lyckades Syrianska straffa Degerfors låga försvar.

– Vi har lägen att göra fler mål. Men vi gör det inte och då straffar det sig. Vi måste

ha fler löpningar i den sista tredjedelen. Men också ta avsluten när de finns. Det är det som saknas. Det finns lägen att skjuta. Vi måste börja skjuta mer, sade Book.

Syrianskatränaren Orovic tyckte att laget inte hade tillräcklig kvalitet i aktionerna, när han analyserade bristerna i straffområdet.

– Det är tajmning. Det är löpningar. Vi skjuter bredsidor när vi kan lägga in en vrist. Det där är en tränings- och kvalitetssak. Hur rejäl du är och hur du beter dig vid ett avslut. Där brister vi, tyvärr.