Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar dom om dödsolycka: "körde oaktsamt"

Föraren friades efter dödsolyckan i Saltskogrondellen i december förra året. Men åklagaren menar att tingsrätten resonerade fel och överklagar.

På eftermiddagen den 10 december förra året blev två äldre män påkörda när de korsade vägen vid rondellen Tvetavägen/Genetaleden. En av männen klarade sig med lindrigare skador medan den andra avled.

En 46-årig man åtalades i maj i år för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. När tingsrättens dom kom för ett par veckor sedan friades mannen på samtliga punkter eftersom tingsrätten inte ansåg att det var bevisat att olyckan inträffade på det övergångsställe som finns vid platsen.

Ett felaktigt resonemang, menar åklagaren som nu vänt sig till hovrätten och överklagar domen.

Hon menar i första hand att tingsrätten värderat bevisen fel och att det inte står klart att de båda männen inte var på övergångsstället när de blev påkörda. I andra hand anser hon att föraren ändå varit oaktsam.