Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanligt lugnt nyårsfirande

Raketer, fylleri och en del bråk. Men inget som sticker ut. Det är polisens och räddningstjänstens sammanfattning av nyårsaftons natt.

Både polis och räddningstjänst vittnar om ett lugnt nyårsfirande i Södertälje och Nykvarn om än med mycket fyrverkerier.

Polisen har haft tre personer intagna över natten för tillnyktring och ett par rattfyllor.

- Mitt intryck är att det har varit mycket smällare. Vi har åkt ut på ett flertal larm där folk skjuter raketer vårdslöst, men inga allvarliga incidenter har inträffat och nu är det väldigt lugnt, säger stationsbefäl Axel Lerida till LT på nyårsdagens morgon.

Han får medhåll av Erik Lindblad, lokal insatsledare:

- Jag bedömer att det har varit lugnare än vanligt. Det har varit raketer, fylla och bråk, men inget som sticker ut nämnvärt, säger han.

Två bostadsinbrott har dock inträffat, ett på Värdsholmen, där de boende låg och sov men vaknade och skrämde tjuven på flykten samt ett inbrott i Lina.

Räddningstjänsten har bara varit ute tre gånger under natten.

– Vi släckte en containerbrand i Geneta och var ute på en hissöppning i Ronna, berättar Jan Möllerfält, larmoperatör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

– Jo, och så hjälpte stationen i Järna till med en brinnande så kallad fyrverkeritårta.