Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovan målskytt hjälte när Rönnby knep segern mot Telge SIBK

Tätt, tajt och ofta tilltrasslat.
Då visade slutspelsjagande Västerås Rönnby rutin mot nykomlingen Telge SIBK – och slet med sig en uddamålsseger från Södertälje, 2–1.
Backen Karin Nygren avgjorde tidigt i tredje perioden.

Telge SIBK pressade på för en kvittering och träffade ribban i ett sent powerplay. Men ett mer erfaret Västerås Rönnby höll undan och vann med 2–1 i Västergård arena.

Backen Karin Nygren, som bara gjorde tre mål på hela förra säsongen, kom upp i en fin position i slottet och förvaltade insticket från Lisa Söderlund efter 2.49 av tredje perioden.

Ett avgörande moment i en annars tät match, med mycket kamp och många chanser åt båda håll.

Länge ledde också hemmalaget tillställningen.

Telge SIBK:s måldrottning från allsvenskan, Therese Gustafsson, fick ett skottläge redan efter 30 sekunder. Sedan lyckades Västerås Rönnby hålla 19-åringen borta från de heta målchanserna.

I drygt 15 minuter.

I slutet av första perioden sprintade Gustafsson loss i en spelvändning och var skoningslös från vänsterkanten. 1–0 satt distinkt i krysset bakom gästernas målvakt Helen Bircher.

Telge SIBK tog ledningen, men det hade lika gärna kunnat vara tvärtom i en böljande förstaperiod. Framförallt Jonna Sjöberg och Angelica Nordfeldt hade chanser att öppna målskyttet före Gustafssons 1–0.

Kvitteringen – och vändningen – skulle komma. Planens yngste spelare, Izabell Rydell, slog in en retur efter bara 1.02 av andra perioden. Och tidigt i tredje avgjorde så Nygren.

Rönnbys andra seger i inledningen av SSL. Telge SIBK väntar fortfarande på sina första poäng i återkomsten i högsta serien.