Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östling ser ljuset

Scania ser en ljusning på lastbilsmarknaden. Bolaget är på väg ur krisen och snart är femdagarsveckan ett faktum för alla Scaniaanställda i Södertälje.

I går presenterade Scania sin rapport för årets första tre månader.

Mycket var redan känt då bolaget redan för två veckor sedan, enligt börsregler, tvingades släppa en del av siffrorna eftersom vinsten skulle visa sig vara väsentligt högre än vad marknaden förväntade sig.

Den starka marknaden har gjort att Scania höjt produktionstakten och börjat gå över till femdagarsvecka, något som bolagets vd Leif Östling tror snart gäller samtliga anställda i Södertälje.

– Vi har kommit ut ur krisen snabbare än vi trott och är gradvis på väg tillbaka till en femdagarsvecka. Om inte något dramatiskt inträffar i världsekonomin så tror jag snart det är ett faktum för alla anställda i Södertälje, säger han.

Det börjar se ut som att Leif Östling återigen har rattat Scania ut ur en kris i världsekonomin.

Vad är det egentligen som driver dig? Om några månader fyller du 65 år. Men ditt kontrakt går ut först sista mars 2012. Du skulle ju kunna ägna dig åt annat, exempelvis fjällvandring, som jag vet att du tycker om.

– Fjällvandra kan jag göra fyra månader om året, vad ska jag göra sedan då? Allvarligt talat tycker jag att det i bland blir lite väl mycket fixering vid ålder, man ska i många sammanhang helst vara ung eller medelålders och när man blir äldre så är man en ”bästföre-människa” och då ska man ut. Men det som driver mig är att jag tycker att det jag håller på med är så kul, att få träffa många människor exempelvis.

Blir det roligare och roligare i takt med att åren går?

– Ja, jag tycker nog det. Ju mer erfarenhet jag får och ju mer jag lär mig, desto roligare blir det här, säger Leif Östling.