Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östling efter i löneligan

Scanias verkställande direktör Leif Östling ligger på en blygsam 24:e plats när man granskar ersättningar för vd:ar på Stockholmsbörsens storbolagslista.

Med sina 7,1 miljoner i ersättning är Östling långt efter Ericssons Carl-Henrik Svanberg (1:a med 16 miljoner), Astra Zenecas David Brennan (3:a med 15,5 miljoner) och Volvos Leif Johansson (15:e med 12,3 miljoner).

Men om man också räknar med de summor storföretagen lägger undan till pensioner för sina verkställande direktörer hamnar Östling högre upp. Scania satte nämligen av hela 8,1 miljoner i pensioner för sin vd, vilket procentuellt sett var bland de högsta.

Men Ericssons vd fick även här mest. 18,9 miljoner sattes av till företagets vd under 2009. Uppgifterna är hämtade från Dagens Industri och Dagens Nyheter och baserar sig på börsföretagens årsredovisningar från 2009.