Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersjövänlig meny kan ge guldstjärna till kommunens kostchef

Södertälje brukar hålla sig framme när mat ska prisas. Nu är kostchefen Sara Jervfors nominerad till ett nytt pris.

Vid sekelskiftet inrättade Arla priset Årets Guldko som man lyfter fram som matbranschens egen Oskarsgala.

I flera olika kategorier prisas människor, företag och institutioner som på olika sätt bidrar till att utveckla det som kallas det offentliga köket.

Södertälje har hållit sig långt fram länge och kammat hem priser vid galan flera gånger.

I år är kostchefen Sara Jervfors en av tre nominerade till priset Årets guldstjärna, som delas ut till någon som "om genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för Sveriges offentliga kök".

I motiveringen till nomineringen lyfter arrangörerna fram satsningen på Östersjövänliga måltider i samarbete bland annat med organisationen Beras, Södertörns högskola och Saltå kvarn.

De andra nominerade till priset är Anna Löfgren Adén, projektledare för satsningen ”Matsvinn” i Härryda kommun och Johanna Törmä, vid Uppsala universitet som har doktorerat med en avhandling om optimal nutritionsvård inom äldreomsorgen.

Vinnaren koras vid en gala i Stockholm den 3 maj.