Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osams om nya hyrorna - samtal försenas

Hyresgästföreningen och Telge bostäder är ense. Om att de inte är överens – om hyrorna.

Målet var att Telge bostäders cirka 9 500 hyresgäster skulle få reda på de nya hyrorna nu i december, och att de skulle gälla från 1 januari. Men efter fem förhandlingstillfällen under hösten avbröts förhandlingarna, och nu väntar centrala förhandlingar i hyresmarknadskommittén; mellan Hyresgästföreningen och SABO.

– Det hör inte till vanligheterna att vi inte kommer överens lokalt, och det är trist för det påverkar ju våra intäkter. Vi ligger för långt ifrån varandra och det var ingen mening att fortsätta, säger Janette Jardefalk, tf vd hos Telge bostäder.

Madelaine Hällgren, ordförande för Hyresgästföreningen lokalt bekräftar:

– Det är bättre att gå vidare än att stranda helt. Vi stod för långt ifrån varandra helt enkelt.

Telge bostäders sista bud var en generell höjning på 2,2 procent för 2016. Anledningen till höjningen: ökade priser och höga reparationskostnader. Inte godtagbart tyckte Hyresgästföreningen.

Hyresförhandlingarna väntades vara avslutade i slutet på 2015 men nu får Telge Bostäders cirka 9 500 hyresgäster vänta på besked om vilken hyra de ska betala nästa år. De centrala överläggningarna väntas komma i gång under januari.