Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert kring Kingscenterns skada

Kings vann mot Borås – utan Nick Spires. Centern skadade sig på sista träningen före matchen och frågan är nu hur länge han blir borta.

Nick Spires har gått från klarhet till klarhet under sitt första år med Södertälje Kings. Och efter att ha gjort 18 poäng på Uppsala i veckan hade Kingscoacherna ritat upp spel för Spires i matchplanen inför Boråsmötet.

Men centern kom aldrig till start.

På sista träningen inför matchen, på fredagkvällen, skadade 21-åringen foten. Han löpte, rätt upp och ned, när det började smärta på ovansidan av foten. På lördagen haltade centertalangen fortfarande.

– Vi vet att det inte är en fraktur. Vi gjorde en röntgen i går. Vi vill undersöka exakt vad det är och sedan starta rehabiliteringen. Men det där är läkarens saker och jag vill inte säga så mycket, sade Kings coach Vedran Bosnic.

Spires har den här säsongen delat på speltiden på position fem med Aaron Anderson. Han ligger på 19 minuter per match, är ett offensivt hot med i snitt 10,3 poäng och den effektivaste avslutaren nära korgen. Anledningen: dunkar.

Men 210 centimeter långe Spires är också Kings kanske bäste försvarare av den egna korgen, med lagets högsta blocksnitt på 1,4.

– Vi får se hur länge han blir borta. Men han kommer förmodligen missa tisdagens match (borta mot Jämtland), sade Bosnic.

Kingscoachen fick se sitt lag vinna lördagsmatchen mot Borås utan Spires, 96-79. Och i Spires frånvaro snuddade Aaron Anderson vid en dubbel-dubbel, 12 poäng och 9 returer.

– Väldigt bra insats i dag. Särskilt när killarna visste att vi inte kunde räkna med Nick, vi hade förberett en hel del saker för honom till den här matchen. Men laget reagerade bra. Aaron gjorde ett bra jobb inside. Vi kontrollerade dem väldigt bra, sade Vedran Bosnic.