Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-GULD TILL KALLA

Fantastiskt, magiskt och äntligen. Men framför allt totalt kontroll och helt imponerande. GULD till Charlotte Kalla i OS-debuten på milen.

Som hon gjorde det. Hon genomförde loppet med total kontroll. Favoritsträckan milen i fristil blev en paradseger för OS-debuterande 22-åringen Charlotte Kalla.

Vid varje passering ledde hon loppet igenom. Den enda som körde fortare någonstans på banan var silvermedaljören estniskan Kristina Smigun-Vähi som spurtade mot mål men när Kalla väl kom på upploppet kunde hon köra mot hennes tider och glida som guldmedaljör dryga sex sekunder före Smigun-Vähi. 

Kalla sken som en sol efteråt och på prispallen vid arenan där en första blomsterbukett delas ut strålade svenskan starkare än den kanadensiska solen.

Äntligen för Sverige i OS. Vilken enorm start för längdskidåkarna. Och fantastiskt damresultat - första individuella guldmedaljen på damsidan på 42 år.

I skymundan av Kallas prestation gjorde svenskan Anna Haag även hon ett jätteåk och var bara fem sekunder från bronset. Haag slutade fyra.