Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orolig för sin dotter om öron-näsa-hals läggs ner

LT har i helgen berättat att ett besparingsförslag på Södertälje sjukhus är att lägga ner öron-näsa-halsavdelningen. En som i så fall skulle drabbas är Kajsa, fem år.

Kajsa Nordin är fem år och har nedsatt hörsel. Under fredagen var hon med mamma, Sara Nordin, på sjukhuset och fick veta att operationen som Kajsa väntar på kanske kommer att utföras på ett annat sjukhus.

– Vi tycker om Södertälje sjukhus, det är ett stort sjukhus som ändå känns personligt. När det gäller barn så känns det tryggt att veta att personalen är så mån om patienterna, säger Sara.

Kajsa blåser med en ballong genom näsan, det gör att hon tryckutjämnar.

– Det känns som ett så konstigt beslut, om de skulle lägga ner. Jag hoppas verkligen att de inte gör något så förhastat, det är så många barn som skulle drabbas, säger Sara.

Storasyster Stina Nordin, 8, beundrar klistermärkena som lillasyster fick under sitt besök på avdelningen.

– Det vore ju skönt om min lilla tjej fick komma tillbaka till den trygga personalen, det är många återbesök som väntar, säger Sara.

– De skulle bli hänvisade till Karolinska sjukhuset i Huddinge och till andra öron-näsa-halsmottagningar säger Kerstin Felldin, sjuksköterska och huvudskyddsombud vid vårdförbundet på Södertälje sjukhus.