Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orionbygge kan börja i höst

Nu väntar stadsbyggnadsnämnden på att få ta ställning till bygglovsansökan för bostadsbygget på Orionkullen.– Den borde komma när som helst, menar Håkan Buller (S).

Som väntat gav inte mark- och miljööverdomstolen prövningstillstånd till bostadsrättsföreningen Polstjärnan överklagande av detaljplanen för Orion. Så efter flera år och flera instanser väntar ny bygglov.

– Det kan gå rätt snabbt. Men det är ett stort ärende som måste upp i nämnden för beslut. Jag hoppas få se spaden i marken i höst, sent i höst, säger Håkan Buller.

De senaste dagarna har stadsbyggnadsnämndsordförande Buller haft stadsvandring, ett infomöte, och i nästa vecka väntar ett nytt bostadspolitiskt seminarium i stadshuset. Där nybyggnationer kommer i fokus.

– Ja, jag pratar ju gärna om framtiden, om det som ska byggas och det som byggs. Men visst spelar det roll att Socialdemokraterna har en bostadspolitisk kampanj just nu.

Apropå det. Bostadsministerplatsen är vakant. Vem hoppas du på?

– Bostadsfrågan är helt avgörande för partiet så visst skulle jag se ... kanske Sundbybergs Jonas Nygren på posten. Men jag har inte så stort inflytande.