Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande i SD avgår - lämnar maktstriden olöst

SD Södertäljes avgående ordförande David Lång lämnar Södertälje, och tvisten mellan nya och gamla gruppledaren i fullmäktige, obesvarad.– Aldrig lätt att veta vem som har rätt i en intern konflikt, säger Lång.

Det finns en intern strid inom SD i Södertälje. Det handlar om hur många politiska förtroendeuppdrag den förra gruppledaren Tommy Blomqvist ska tillåtas ha (kvar), samt om han ska vara medlems- och säkerhetsansvarig i partiet lokalt (och ta ut pengar från partikassan).

Men nu slutar riksdagsmannen David Lång, som plockats in utifrån, som ordförande. Han som tillåtit att Tommy Blomqvist, mot många medlemmars vilja, skött medlemsregistret och tagit ut lön för detta. Partiets nya gruppledare i fullmäktige, Beata

Kuniewicz som kritiserat sin företrädare, vill inte kommentera ordförandebytet mer än så här:

– Det är svårt att veta hur det blir, om det påverkar partiet. Jag kandiderar inte, jag har fullt upp med att sköta arbetet i fullmäktige och nämnderna.

– Jag har inget att säga om den så kallade striden i Södertälje. Att det finns delade meningar är inte så konstigt. Man har olika uppfattningar, helt enkelt. Meningen var att jag skulle hoppa av inför förra året, men jag blev kvar, kommenterar David Lång.

SD Södertälje/Nykvarns årsmöte är den 31 januari.