Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar dörren för Sahlin i mål

Uteslutet i torsdags. Men: Mats Waltin öppnar för att Alexander Sahlin kan vakta kassen i det SSK som ska ta hem dagens seriefinal – med en kombo av både hjärna och hjärta.

SSK var utspelat under två perioder i hemmamötet med Västervik, men tog trots det tre poäng – mycket tack vare en storspelande Alexander Sahlin. Nu hoppas SSK att målvakten återigen ska hänga lås och bom för buren. För trots onsdagens skada mot Troja/Ljungby, öppnar både Sahlin och Mats Waltin för spel i dagens seriefinal.

– Det känns bättre, smärt-an har släppt lite. Det är klart jag vill spela, säger Sahlin.

– Just nu är det lite av en kamp mot klockan, vi tar det timme för timme med honom, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Kan det bli aktuellt med spel på smärtstillande?

– I skarpa lägen så finns det möjligheter för allt, säger Waltin.

Och nu är det skarpt läge. För det är ett SSK som kommer till en fullsatt hall för att spela klubbens viktigaste match sedan våren 2015. Vid seger har SSK förstaplatsen i egna händer – vid förlust får laget förlita sig på andra.

– Så är det, men nu ska vi först fullt ut satsa på de 60 minuter vi har. Sedan får vi summera tankarna efteråt. Nu vill jag bara att vi ska frigöra en jäkla massa energi, entusiasm och vilja i de här tre perioderna, säger Waltin.

En del hjärna, och en stor del hjärta och glädje. Det är där SSK-tränaren ser huvudnyckeln till att besegra Västervik, i en match som han tror kommer att skilja sig från den i Södertälje.

– Här hemma dominerade de helt i andra och tredje. Så jag har en förnuftig respekt för dem, men samtidigt är jag övertygad om att det kommer bli en annan matchbild nu. Jag tror på en väldigt känsloladdad match med fysiskt spel, säger Waltin och fortsätter:

– Det är det jag tycker är så intressant med den här typen av matcher – vikten av att hitta en balans mellan kyla och hjärta. Det är nu allt ställs på sin spets.

Ragnar Karlsson, tidigare SSK-spelare och numera assisterande tränare i Västervik, lovar hundra procent i det fysiska spelet, men håller samtidigt med Mats Waltin.

– Det blir fullsatt här, så man får hoppas att spelarna tar det på rätt sätt och att det inte blir övertändning. Det gäller att hålla sig på isen.

Det gör nog Västervik rätt i. Med 45,71 procent i powerplay-spel är SSK överlägset bäst i allettan.

– Därför är det viktigt att också utnyttja det fysiska spelet, utan att gå över gränsen, säger Waltin.

Hur är pulsen precis innan match?

– Sådär alldeles lagom underbar, precis som den ska vara när idrott är som bäst. Hur hög pulsen är då vet jag dock inte riktigt, skrattar Waltin.

Nedsläpp: Omgång 12

Var? Plivit Trade-hallen

När? I dag, 16.00.

Läget i Västervik: Småskavanker men alla är tillgängliga.

SSK: Christofer Blid borta. Oklart kring Sahlin.

Assistkungen i SSK, Fredric Weigel, om matchen: ”Viktigaste matchen för året hittills. Det ska bli riktigt kul. Det gäller att vi spelar starkt i box- och powerplay. Gör vi det bra så tror jag att vi har goda chanser att knäppa dem på näsan. Det blir en tät kamp, mycket krig och en jämn match. Men sen ska vi stå där med tre poäng”.

Vad? Västervik–SSK.