Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppna Sydpoolen till sportlovet

Många Södertäljebor satte nog morgonkaffet i vrångstrupen när man läste att Äventyrsbadet utan förvarning stängts ned (LT, 30 januari).

Kunde man inte åtminstone haft öppet över sport- och påskloven – då blir det ju mer seriöst att hänvisa till nödvändiga reparationer och hinna planera alternativa lösningar bland annat med kommunen.

Sydpoolen har tills nu varit en mycket viktig del av Södertäljes varumärke. Tyvärr finns det en negativ Södertäljebild i Storstockholm – som gör att många som jobbar på Astra Zeneca och Scania eller högskolan till exempel inte flyttar hit.

Vi alla behöver tillsammans med kommunen verka för att stärka varumärket.

Vad jag förstår var inte situationen med de bärande pelarna akut på något sätt så man borde kunna ha öppet så alla barn och vuxna får en sista chans att uppleva Sydpoolen.

Jag förstår de företagsekonomiska aspekterna och att det kanske är alltför kostsamt att göra stora ombyggnader. Men besöksantalet och därmed intäkterna kommer att sjunka drastiskt redan nu när Äventyrsbadet försvinner, eftersom man rimligen också måste sänka avgifterna om man vill driva Sydpoolen vidare.

Planerna för badet framgår dock inte riktigt av artikeln. Sydpoolenchefen Christer Zaar påstår i artikeln att det finns många liknande bad i närheten men när man kollar på Google verkar det bara finnas en större anläggning i hela Storstockholm och det är Eriksdalsbadet som inte ligger så bra kommunikationsmässigt och inte känns som ett äventyrsbad för barnfamiljer. Återstår Eskilstuna men dit är det många mil.

Jag tror inte att de för närvarande stängda åktunnlarna för badets framtid är avgörande, däremot är vågmaskinen mycket uppskattad och hela den bassängen är en stor tillgång inte minst för familjer med småbarn som bör vänja sig vid vatten och lära sig simma på ett naturligt sätt. Det finns en barnbassäng men där kommer det att bli trångt om man nu med prissänkningar lyckas hålla attraktiviteten uppe i Sydpoolen ändå.

Jag upplever att majoriteten av de badande i Äventyrsbadet och bubbelpoolen är invandrare. Det är en grupp som har det svårt på olika sätt med dåliga bostäder, arbetslöshet etcetera och där Sydpoolen nog varit ett stort glädjeämne, något som kommunen bör beakta.

Ett förslag till sist till Christer Zaar. Gläd Södertäljeborna och återupprätta lite av Sydpoolens fina varumärke genom att lika snabbt sätta upp en skylt om att nu är badet öppnat igen och ska vara öppet till och med sport- och påskloven. Då blir många besökare och särskilt barn glada även om ni sedan stänger 1 april då ändå vinter-säsongen går mot sitt slut och det är lättare med utomhusaktiviteter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel