Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppen förskola på gång i Nykvarn

En öppen förskola i kommunal regi är på gång i Nykvarn – om politikerna är villiga att satsa de pengar som krävs.

Annons

– Vi vill öppna en öppen förskola som ett första steg mot en familjecentral, säger vård- och omsorgschef Mahria Persson Lövkvist.

Det handlar om att, i en avdramatiserad miljö, ge stöd till alla typer av familjer med barn upp till sex år. Barnen får leka. De vuxna får träffa andra vuxna och kan också få hjälp med sitt föräldraskap.

– Det finns alltid ett behov. Vi har inte de här tidiga insatserna i dag. Det här är ett bra sätt att arbeta proaktivt.

Mahria Persson Lövkvist poängterar att det inte handlar om att konkurrera med församlingens öppna förskola.

– Vi ska komplettera kyrkan. Alla vill kanske inte gå dit, säger hon.

Till halvårsskiftet 2017 hoppas Mahria Persson Lövkvist att verksamheten ska vara i gång. Steget därefter är att skapa en familjecentral, en plats där det finns mödra- och barnhälsovård, öppen förskola och även mötesplatser för äldre barn.

Att starta en öppen förskola beräknas kosta en halv miljon kronor. På måndag ska politikerna i vård- och omsorgsnämnden ge sin syn på idén. Tanken är att utbildningsnämnden ska stå för halva driftskostnaden och en förutsättning för att gå vidare med planerna är att skolpolitikerna är med på tåget.