Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Karlsson: Prioritera att behålla de poliser som redan finns

Annons
Nästan tre procent av landets anställda poliser hoppade av yrket i fjol. Foto: Christine Olsson/TT

Det har gått inflation i hur många nya utbildningsplatser på polishögskolorna som de politiska partierna utlovar. Det ena löftet är högre än det andra. Och tanken är alltid att detta per automatik ska göra att antalet polisanställda blir fler.

Det är naturligtvis inte fel att satsa på att utbilda nya poliser. Problemet är snarare att så få på allvar diskuterar det som händer i den andra änden.

Avhoppen från polisyrket är mycket stort – om du möter en utbildad polis i dag är det inte alls säkert att personen arbetar inom Polisen längre.

När Dagens Nyheter presenterar en faktaspäckad granskning om poliskåren framgår utvecklingen tydligt.

Mellan år 2006 och 2010 ökade antalet poliser i tjänst med 3 000 – efter att den dåvarande alliansregeringen satsat stort. 2010 passerade antalet poliser i Sverige 20 000.

På 20 000-nivån står polismyndigheten fortfarande och stampar, trots att utbildningsplatserna byggts ut och kommer att byggas ut ytterligare. Skälet är enkelt: allt fler poliser säger upp sig och lämnar yrket, avhoppen har eskalerat. Enligt Dagens Nyheters granskning var det 545 poliser under 63 år som lämnade in polisbrickan under 2017. Antalet avhoppare motsvarar närmare tre procent av hela kåren – och andelen avhopp har fördubblats jämfört med år 2014.

Det är ett rejält resursslöseri som pågår. Polismyndigheten dräneras på erfarenhet, kunskap och kompetens när avhoppen av befintliga poliser får fortsätta, år efter år.

Det finns såväl randiga som rutiga orsaker till denna utveckling.

Polisens omorganisation, som har haft förtvivlat svårt att sätta sig är en. Löneläget och arbetsmiljön är andra. Man ska inte heller underskatta konjunkturläget i det omgivande samhället. Poliser är attraktiva att anställa även utanför myndigheten – och de har det relativt lätt att hitta andra jobb i det privata näringslivet eller på andra myndigheter.

Att poliser i så hög grad flyr sitt fält har inte gått obemärkt förbi. Andelen avhoppare hade kunnat vara ännu högre om inte polismyndigheten aktivt arbetat för att värva tillbaka dem som lämnat – och ett 100-tal poliser återvände också till yrket under 2017.

Men det går inte att blunda från fakta. Polismyndigheten dräneras på erfarenhet, kunskap och kompetens när avhoppen av befintliga poliser fortsätter, år efter år. Inte minst gäller det utredare – där personalbristen är skriande. Det är ett rejält resursslöseri som pågår.

Och det blir skevt när tonvikten i den politiska debatten ständigt läggs på att utbilda, utbilda och utbilda och sedan tro att det bara är att slussa in de nybakade poliserna på någon av alla de vakanta tjänster som finns.

Då blundar man för att polisutbildningarna har svårt att fylla sina platser, trots att begåvningskraven för att bli antagen dessutom har sänkts. Det är svårt att veta vilken effekt de sänkta kraven får på poliskåren när studenterna är färdigutbildade och fått sin polisbricka. Men det är svårt att göra guld av grus. Risken att de erfarna poliser som stannat kvar när kollegorna sagt upp sig nu får nya arbetskamrater som kommer in på en betydligt lägre kunskapsnivå än vad som borde vara fallet.

Svaret på frågan kan därför inte alltid vara att det gäller att proppa in ännu fler nya i systemet. Det handlar minst lika mycket, om inte mer, om att fokusera på vad som krävs för att få människor att stanna kvar. Det är när arbetsvillkor, lön, karriärmöjligheter och arbetsledning fungerar som viljan att stanna ökar – attraktiviteten att jobba som polis blir större.

Det i sin tur kan ge positiva effekter även på polisutbildningen. Att fler lockas att söka. Det är inte önskvärt att antagningskraven är så låga att i princip alla som söker kommer in – och att platser ändå står tomma. Attraktiva yrken ska ha en naturlig konkurrens om utbildningsplatserna – det premierar den som vill och kan.

Mer läsning

Annons