Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantasilöst namnförslag i Nykvarn

Annons

På Storgatan i Järna återfinns Klockaretorget.

Som svar på Erik Bengtssons insändare angående namn på ny byggnad och torg i Nykvarn vill jag framföra följande:

• Vad det gäller namnet på den nya byggnaden så håller jag helt med Erik Bengtsson. En kampanil är en smäcker byggnad, som ett torn. Ett bra exempel nämndes i insändaren, klocktornet i Venedig. Även den så kallade "Big Ben" i London är ett exempel på en kampanil, ett klocktorn. Vem som har kommit på namnet kampanil på byggnaden i Nykvarn är höljt i dunkel, men det är helt tydligt att personen i fråga har bristande kunskaper i arkitektur. Hur kan man kalla denna byggnad med "skivor" förskjutna i förhållande till varandra för en kampanil? Byggnaden i sig är det inget fel på, den blir ett utmärkt kännemärke för Nykvarn.

För dig som är pluskund [+]: Nu ska torget och gatorna i Nykvarns nya centrum få namn – här är förslagen

• Vad det sedan gäller namnet på det nya torget i Nykvarn så undrar jag hur det är ställt med fantasin hos ordföranden för hembygdsföreningen som har föreslagit namnet Klocktorget? År Britt-Marie Ellis Nygren boende någon annanstans i Sverige? Om hon bor i dessa trakter borde hon veta att i Järna finns Klockaretorget. Hur kan man då föreslå nästan exakt samma namn på torget i Nykvarn. Helt solklart upplagt för förväxlingar!

Mina två slutsatser blir, låt den höga byggnaden få ett annat mera passande namn och föreslå ett namn på torget i Nykvarn som bättre passar i orten.

Tänk till. Gör om och gör rätt!

G Ekström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons