Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna tar ansvar för skattebetalarnas pengar

Artikel 26 av 40
Upprustningen av Fornhöjden
Visa alla artiklar

Annons
Kostnaderna för Telge bostäders renovering i Fornhöjden har skenat. Boel Godner (S) är ordförande i både kommunstyrelsen och Telge AB. Foto: Diana Savina och Yvonne Åsell/TT

Här har vi kunnat följa utvecklingen i Fornbacken där slitna miljonprogramsområden ska renoveras och det hela går över styr med ett överskridande av budgeten på närmare 250 miljoner kronor. Det är oerhört mycket pengar som borde ha använts till yttre och inre underhåll för Telge Bostäders hyresgäster.

Som om det inte skulle vara nog så är det två gårdar kvar med sex huskroppar till.

Vad kommer notan att sluta på, när renoveringen dessutom genomförts via löpande räkning utan uppföljning och kontroll?

I LT 11 maj kan vi läsa om Boel Godners reaktion på Moderaternas, enligt hennes, oseriösa agerande i frågan om Telge bostäders renovering i Fornbacken.

Att kalla det oseriöst tycker vi är väl magstarkt, även för att komma från kommunstyrelsens ordförande.

Vi tror att en stor del av kommunens skattebetalare önskar bringa klarhet i hur det kunde bli på det här viset. Hur kunde det byggas på löpande räkning år efter år? Varför slogs det inte larm till styrelsen?

Nej, Boel Godner, det oseriösa i den här affären hade varit att bara låtit det gå obemärkt förbi och fortsätta ha en fläckfri fasad.

Det var tack vare den då nya vd:n Juan Copovi-Mena som allt uppdagades och bromsen slog till. Det genomfördes en revision men det märkliga är att samma revisionsbyrå som reviderar koncernen valdes ut, vilket i våra ögon är att revidera sin egen revision.

Nej, Boel Godner, det oseriösa i den här affären hade varit att bara låtit det gå obemärkt förbi och fortsätta ha en fläckfri fasad. Det vore att likt strutsen stoppa huvudet i sanden.

Från Allianspartierna krävde vi vid senaste sammanträdet i Telge AB att i första hand ordförande och i andra hand styrelsen skulle ställas till ansvar för detta.

Marita Lärnestad (M)

andra vice ordförande, Telge AB

Anne-Marie Larsson (M)

ledamot, Telge AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Upprustningen av Fornhöjden
Annons