Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödigt spännande när Kings besegrade Borås

Södertälje Kings tog greppet direkt mot Borås och ledde med 16 poäng efter första halvan av den andra perioden. Men Borås gick ikapp och matchen kom att avgöras till Kings fördel, 77-72, i en omdiskuterad foulsituation.

Kings rivstartade och sprang ifrån Borås i början av matchen. 22-12 efter den första perioden och 32-15 efter halva andra.

- Den första halvan av matchen är den bästa vi gjort hittills i år. Men sedan är det Borås som är mycket mer aggressiva och vi har problem med att hitta rollerna i laget, analyserar Kings coach Vedran Bosnic.

Jonte Karlsson var tillbaka i Täljehallen som coach för Borås. Han håller med Vedran i matchanalysen.

- Dom var riktigt bra i början, det är inte ofta vi släpper in 22 poäng i en quarter. Sedan gjorde vi en del ändringar defensivt. Jag är riktigt nöjd med hur vi kom tillbaka igen, det tar jag med mig, säger Jonte Karlsson efter matchen.

Matchavgörandet kom med mindre än en minut av matchen. Kings ledde med 73-72 efter att Toni Bizaca satt en trea. Borås fick först en offensiv foul på Trayvonn Wright. I Kingsanfallet som följde gick Nick Spires för två poäng när han fick en knuff i ryggen av Jakob Sigurdarson.

Domaren nöjde sig inte med foul utan dömde för en osportslig foul. Jonte Karlsson sträckte ut armarna och tittade på domaren, och fick en teknisk foul vilket renderade i ytterligare ett straffkast för Kings. Tre poäng och bollen vid sidan.

- För första gången i min coachkarriär får jag en teknisk foul utan att säga någonting. Om domarnivån ligger på den nivån blir det spännande, säger Jonta Karlsson lugnt efter matchen.

Den osportsliga foulen på Sigurdarson vill han inte kommentera.

- Jag har naturligtvis åsikter, men det vill jag inte kommentera, säger Jonte Karlsson.

Vedran Bosnic tycker att den osportsliga foulen var korrekt dömd.

- Från min plats såg det rätt ut, men jag är inte säker, jag var längre bort än domarna och deras bänk, säger Vedran Bosnic.

Han tycker att Kings borde ha avgjort matchen mycket tidigare än så.

- Vi hade lägen att döda matchen men tog dom inte. Nu gjorde vi många dåliga, galna turnovers, säger Vedran Bosnic kritiskt.

I Kings hade Toni Bizaca en bra dag, speciellt i den första halvan av matchen. Han gjorde 28 poäng och tog 12 returer.

Davis Lejasmeiers var näst bäst med 13 poäng, men svarade också för några av de bortslängda bollarna.

Matchfakta

Kings:

Kings-Borås77-72(22-12, 18-18, 12-16, 25-26) Toni Bizaca 28, Davis Lejasmeiers 13, Tanel Kurbas 9, Valter Lindström 8, Nicholas Spires 8, Delvon Johnson 6, Tylor Ongwae 5.

Borås: James Washington III 20, Jakob Sigurdarson 15, Trayvonn Wright 12, Shaquille Hines 11, Fredrik Andersson 8, Johannes Hidirsah 2, Christian maråker 2, Michael Palm 2.

Publik: 636.