Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstart för gamla IP: ”Det är olyckligt”

 
Planerna för gamla IP i Nykvarn
Visa alla artiklar

Först Älgbostad. Nu görs en omstart av bostadsplaneringen även på gamla idrottsplatsen i Nykvarn.
– Vi tycker naturligtvis att det är olyckligt, säger Bengt Fardelius på Bo klok.

Den så kallade markanvisningstävlingen, som skulle leda till kreativa lösningar för gamla idrottsplatsen i Nykvarn, avbryts. Bo klok, som tilldelats området, förlorar därmed sin plats i förarsätet gällande marken som så många så gärna vill se bebyggd med bostäder.

Olyckligt, tycker Bengt Fardelius, affärschef på Bo klok.

– Informationen har väl varit så där. Vi vet inte vad som ligger bakom beslutet, säger han.

Kommunens omsvängning avskräcker ändå inte.

– Nykvarn är en intressant kommun som vi gärna jobbar mer med.

Planerna för området Älgbostad intill Hökmossbadet vid Yngern väckte stor debatt i början av året och snart meddelade politikerna att markanvisningstävlingen skulle avbrytas.

Det formella beslutet dröjde dock. Nyligen beslutade kommunstyrelsen, på tjänstemännens förslag, att även sätta stopp för arbetet med gamla idrottsplatsen och en tomt vid Holländarevägen.

– Vi känner att vi får en liknande diskussion kring de här fastigheterna. Det finns mycket känslor kring gamla idrottsplatsen. Därför gör vi det här omtaget och börjar ett traditionellt detaljplanearbete, säger samhällsbyggnadschef Bengt Andersson.

Mathias Jonsson [email protected]