Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgen om oss äldre blir bara sämre

Enligt rapport från Sveriges kommuner och landsting, SKL, ligger Södertälje i botten i hela Sverige när det gäller hemtjänst och äldreboende. Bengt Zetterberg, det är bra att du uppmärksammar problemet – men tyvärr, det blir värre.

Bor i fastighet med många ensamma äldre. Grannen som levde i stor misär är utan anhöriga. Vid kontakt med biståndsenheten blev jag otrevligt bemött. De tyckte att jag skulle ta hand om honom. Fick en god man och plats på äldreboende.

En väninna ramlade i sitt hem. Kunde inte ta sig upp själv. Hade låst skjuttillhållarlåset. Det var på en söndag, så det tog lång tid innan låssmed och ambulans kom.

Socialdirektör Lenita Granlunds uttalande att det inte finns kö till äldreboende är häpnadsväckande. Varför byggs det nya då? Är väl som på sjukkassan – bonus om man vältrar över ansvaret på de anhöriga.

Det är oacceptabelt att så många äldre ska leva i förtvivlan, ångest och otrygghet. Även ute i samhället är det tufft för äldre. Unga och friska sätter sig på äldreplatserna på bussarna, barnvagnar tar plats från dem med rullator och du blir överöst med hutningar och svordomar om du går över gatan av slynglar som kör i 100 knutar.

Dumpa oss på Tvetatippen – det är gratis.

Så, Bengt Zetterberg, spara pengar till privat vård. Eller flytta till ett land med ett humant, människovärdigt beteende mot äldre.

Noll livskvalitet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare