Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omkomna i broolyckan var brittiska bandet Viola beach

De fem som omkom när deras bil körde av motorvägsbron i Södertälje har identifierats som brittiska medborgare, uppger polisen. Brittiska myndigheter är underrättade och har kontaktat deras anhöriga.

Det var vid halv tretiden natten till lördagen som olyckan inträffade. Bron ska ha varit öppen men på väg ner när bilen föll minst 25 meter ner i Södertälje kanal.

Samtliga omkomna är män födda mellan 1983 och 1996. Enligt uppgifter ska fyra av dem ha varit medlemmar i det brittiska popbandet Viola beach och den femte bandets manager. På bandets sociala medier och på olika musikforum är det många som beklagar sorgen och skriver hälsningar som "vila i frid".

Bandet och managern ska ha färdats i en hyrbil på väg till ett flyg efter en spelning i Norrköping när olyckan inträffade.

– Bilen var på väg norrut och jag förutsätter att de var på väg till Arlanda eftersom de  här personerna skulle med ett flyg från Arlanda till London senare på dagen, säger Martin Bergholm, vid Södertäljepolisen.

Orsaken till olyckan är ännu ett mysterium, men polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. På måndag kommer utredningen att läggas på en särskild specialistenhet, uppger Martin Bergholm.

Hör bandet Viola beach här.