Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande tågstrul efter nedriven ledning – all trafik stoppades norr om Stockholm

Pendeltågstrafiken stod på onsdagskvällen still efter att en kontaktledning rivits ner meddelade Trafikverket på vid 18.30. Först vid klockan 22 var trafiken delvis igång igen.

Vid klockan åtta på onsdagskvällen meddelade Trafikverket att reparatörer kommit på plats för att laga elfelet som orsakat förseningar, omledda tåg och inställda avgångar i tågtrafiken som ska passera Stockholm C. Vid 22 är trafiken åter igång men med begränsad framkomlighet enligt Trafikverket. När trafiken är ingång som vanligt är oklart, men förseningarna kommer att fortsätta hela onsdagen.

Felet uppstod på onsdagen mellan Stockholm C och Märsta och Arlanda. Enligt Sveriges radios Trafikredaktionen Stockholm ska det handla om en nedriven kontaktledning.

SL:s pendeltåg till och från Södertälje och Nynäshamn påverkades, liksom fjärr- och regionaltåg mellan Stockholm och Uppsala, Sala, Gävle och Falun och Arlanda Express.