Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om Sabunis besök i Hovsjö

Varför får inte den svenska minoriteten i till exempel Ronna och Hovsjö något ministerbesök?
”Jag vill främst träffa lokalbefolkningen”, säger Nyamko Sabuni. Och för henne och det lokala Folkpartiet är lokalbefolkningen tydligen lika med den befolkningsgrupp man hittar i den så kallade Katedralen.

Man blir förvånad, förbannad och upprörd när man tar del av Hovsjöbornas svar på LT:s fråga ”hur ska Hovsjö bli bättre?”.

Ett axplock bland svaren: ”Det måste ordnas fler fritidsaktiviteter för de unga. Regering och myndigheter måste samtala mer och

lyssna på våra unga som

är 14–17 år. Det skulle bli mindre bråk.”

LT borde ställt motfrågan: Vad gör ni själva och era organisationer för era egna unga? Vad gör föräldrar och familjer? Det finns både en jättestor kyrka och det så kallade kulturhuset i området. Buset kanske skulle bli mindre om föräldrarna tog ett ansvar för sina telningar och om polisen slutade vara kompis med buset.

En av kommentarerna var: ”En busshållplats närmare kyrkan så att de gamla slipper gå så långt”. Att döma av det trafikkaos som uppträder vid tillställningar i kyrkan, då vägen är fullständigt blockerad av bilar, behövs ingen buss. Och fanns det en buss skulle den bli stående i den fullständiga anarki som råder.

Ett råd till alla politiker: sluta dalta med vissa grupper. Alla är ju svenska medborgare – varför ska de då särbehandlas? I Sverige gäller väl samma lagar för alla som sökt sig hit såväl som för etniska svenskar. Den som kommer till Sverige ska acceptera de lagar och regler som gäller här och anpassa sig till det samhälle man valt att söka sig till. Jag håller med Lars Biörck när han skrev om assimilation.

Karin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel