Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om kvinnor som älskar monster

Daisy i kedjor
Sharon Bolton
Modernista

Jag upptäckte Sharon Bolton först när hennes sjätte bok kom i fjol - Små svarta lögner, som jag rekommenderar till alla – den bjuder på isande spänning. Hennes senaste heter Daisy i kedjor och är också bra, men inte riktigt på samma nivå, 

Utgångspunkten är Hamish Wolfe som sitter på livstid, inspärrad för fyra kvinnomord. Bolton utforskar ett känt fenomen, att "monster" bakom galler ofta får beundrarbrev från kvinnor, som till och med kan vara beredda att gifta sig. Wolfe har en fanclub som är övertygad om hans oskuld. 

Wolfes mål är att få Maggie Rose som advokat – en bästsäljande true-crime-författare som vinner de fall hon åtar sig. Han söker kontakt, och frågan är om hon är immun mot hans charm.

Bolton är en mästare på intrig och överraskningar. Hon håller spänningen på så hög nivå att jag tänker på boken även när jag tar en paus och hugger ved.