Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckor kan ge längre köer för att rädda liv

Efter att två brandmän dött i tjänst nyligen har Strängnäs räddningstjänst infört trafikstopp vid olyckor. Den diskussionen förs nu även inom Södertörn.

I tisdags avled en brandman efter att ha blivit påkörd vid en trafikolycka på E6 vid Munkedal.

För två veckor sedan avled en annan brandman efter en olycka på E4 i Örkelljunga.

Det har fått Strängnäs räddningstjänst att införa totalstopp i trafiken vid olyckor, vilket märktes på E20 i morse där trafiken stod helt still i riktning mot Södertälje i en timma.

”Detta kommer innebära köbildning (...) Vi hoppas att alla trafikanter ska förstå varför – vi vill helt enkelt att alla medarbetare ska kunna åka hem till sina anhöriga efter avslutat arbetspass”, skriver Strängnäs räddningstjänst på Facebook.

Frågan diskuteras nu även i Södertörns brandförsvarsförbund där Roger Magnusson är operativ chef.

– Det är en aktuell fråga även om det inte finns några beslut än men vi iakttar extra stor försiktighet vid olyckor, säger han och nämner skyltar på stora tankbilen, stolpar som lyser och annat som varnar bilisterna att räddningsarbete pågår.

– Vi ställer alltid bilen så att den skyddar olycksplatsen och tycker att vi har bra rutiner vid olyckor, men vi har också folk som hela tiden tittar på och reviderar säkerhetsfrågorna, säger Roger Magnusson.