Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om värdshuset kommer byggas upp igen

Nu har rivningen påbörjats på brandplatsen där värdshuset stod på Torekällberget. Men det är oklart om och när värdshuset kan byggas upp igen.

I ruinerna inleddes i måndags arbetet att forsla bort tonvis med skrot till källsortering från platsen där värdshuset brann tidigare i sommar. Den enorma betonggrunden klipps bort tugga för tugga. Sedan ska området saneras.

– Det mesta av trävirket är borta, det är mest betong, och sen är det en massa plåtskrot. Det är korgar och häckar, tak och balkar. Det brann så enorm att en 30 centimeter tjock balk krökts av värmen, säger rivningsledaren Sven-Erik Gustavsson.

Arbetet förväntas ta uppåt fyra veckor. Vad som händer sedan är oklart. Värdshusets ägare Jacob Malki säger att det inte finns mycket nytt att berätta om framtiden.

– De håller på och river och ska sanera nu, det tar några veckor. Sen får man se vad som händer, säger han.

Markus Forsström, driftchef på Telgias salonger Torekällbergets wärdshus, har tidigare sagt att ambitionen är att bygga upp värdshuset. Men om det kommer ske och i så fall när kan han inte svara på.

”Har ingen mer info i dagsläget. Återkommer när vi vet mer”, skriver han i ett sms.

Polisen tror inte att branden var anlagd.