Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart när Sydpoolen öppnar

Sydpoolen stängde hastigt i våras. I juni meddelade Actic att badet ska öppna i början av augusti.

Augusti kom kanske tidigare än väntat för dem som driver Sydpoolen, gymkedjan Actic. När LT kontaktar vd:n Christer Zaar för besked om när det stängda badet öppnar igen hänvisar han till ett pressmeddelande som företaget och Södertälje kommun skickade ut i juni.

Beskedet var då att äventyrsbadet öppnar till hösten. Bassängerna skulle vara klara för att återöppnas i början av augusti. Men när LT frågar vd:n om ett datum möts vi av tystnad.

Äventyrsbadet och simhallen stängdes utan varsel tidigt i våras. I sommar har renoveringar pågått. Enligt Actics etableringschef Oskar Ragvald är prognosen fortfarande att öppna i början av augusti. Men för ett exakt datum hänvisar han till vd:n Christer Zaar.

– Det är datumet vi har jobbat för. Jag har inte hört något annat och de har varit i gång och byggt hela sommaren, säger Ragvald.

I juni meddelade man att Sydpoolen ska utvecklas, eller att ett helt nytt badhus kan bli aktuellt. Men det ligger flera år framåt i tiden.

– Vi jobbar just nu utifrån perspektivet att utveckla Sydpoolen och det första steget är att renovera det så att det fungerar på ett bra sätt, säger Ragvald.