Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart intresse för nya skolan i Nykvarn

Bygget av den nya skolan i Nykvarn går enligt planerna. Efter årsskiftet börjar skolan vid Trädgårdsvägen att växa på höjden.

Än är det dock oklart hur många elever som börjar i Furuborgskolan när portarna slås upp hösten 2017.

– Vi vet inte hur stort intresset är. I den bästa av världar är söktrycket jämnt fördelat mellan skolorna och då blir det inget mankemang, säger utbildningschef Inger Fransson på kommunen.

Tveklöst börjar ett antal sexåringar i förskoleklass, men hur många ettor, tvåor och treor som vill gå där återstår att se. Ingen elev som har börjat i Turingeskolan eller Björkestaskolan kan tvingas byta till den nya skolan.

På sikt ska skolan ha två klasser per årskurs från förskoleklass till trean. På än längre sikt kan den byggas ut till en F–6-skola.

Tidigare var målet att ha skolan klar till hösten 2016. Inger Fransson tror ändå inte att det blir så trångt i befintliga skolor att baracker måste hyras in.