Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad orderingång för Scania

Nu säljer Scania lastbilar igen. Som bolaget tidigare aviserat blev det en högre vinst än väntat för första kvartalet 2010 – och orderingången ökar.

Scania gick redan den 13 april ut med vissa siffror för första kvartalet eftersom vinsten blev betydligt högre än väntat. I dag kom hela rapporten och den visar att orderingången ökat från 6 061 fordon till 16 151 fordon.

Det är främst i Brasilien som efterfrågan är hög men av rapporten framgår det även att läget på den Europeiska marknaden ljusnat något. Man skriver dock att små och medelstora åkerier fortfarande har problem att hitta finansiering till investeringar av nya fordon.

Vinsten landade under kvartalet på drygt 2,1 miljarder kronor.

"Ökningen förklaras främst av ett förbättrat kapacitetsutnyttjande och genomförda kostnadsreduktioner under förra året", skriver vd Leif Östling i rapporten.

Enligt Östling kommer efterfrågan troligtvis ligga på samma nivå under andra kvartalet.