Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öka välfärden för våra äldre

Politik handlar om prioriteringar. Sverigedemokraterna vill se en kraftig satsning på äldreomsorgen. Detta understryks av att vi svenskar lever allt längre och att antalet som uppnår 100 år blir allt större.

Bland de saker vi sverigedemokrater vill genomföra märks stärkt anhörigstöd, ökat antal trygghetsboenden, förbättrad social samvaro och höjd matkvalitet.

Därtill höjer vi garanti-pensionen och verkar för en sänkning av den orättvisa beskattningen av pensionerna. Vidare vill SD återställa högkostnadsskyddet till tidigare nivå samt åstadkomma att alla över 65 år medges högsta bidragsnivå för en bättre tandvård.

Dessa satsningar möjliggörs genom en kraftig begränsning av invandringen till Sverige.

Vi tycker det är vettigare att ge ökat stöd till flyktinghjälp i flyktingarnas närområden än att ta in så många som möjligt till Sverige.

När det gäller Södertälje satsar Sverigedemo- kraterna i vår senaste budgetreservation 12 miljoner kronor på området äldreomsorg och hemhjälp.

En av våra motioner till fullmäktige handlar om att inom kommunen inrätta en enhet för trygghets- och kvalitetsinspektion, vilken ska svara för kontinuerlig inspektion av alla äldreboenden.

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti som verkar för ökad gemenskap och sammanhållning för alla svenska medborgare enligt den beprövade folkhemstanken. Därför är det också självklart för oss att värna den välfärd som tidigare generationer byggt upp.

gruppledare

Ingrid Hult (SD)

kandidat till fullmäktige och landsting

Tommy BlomqvistT (SD)

kandidat till fullmäktige och landsting

Beata Kuniewicz (SD)

kandidat till fullmäktige

Lena Florbrant (SD)

kandidat till fullmäktige

Tommy Hansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel