Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonvittnet om kuppen: ”De sprutade rök för att distrahera”

Natten till torsdagen inträffade en smash and grab-kupp i centrala Södertälje. En röd bil backades in genom skyltfönstret till Kicks-butiken på Storgatan. En ung kvinna som precis slutat sitt jobb blev vittne till händelsen. 

Natten till torsdag inträffade en smash and grab-kupp mot Kicks-butiken på Storgatan. Redan efter en timme kunde polisen gripa tre yngre män i Västergård efter en intensiv jakt med bland annat polishelikopter.

En ung kvinna som vill vara anonym hade precis kommit hem från jobbet när hon blev ögonvittne till smash and grab-kuppen.

Berätta vad som hände?– Jag hörde en smäll och tittade ut direkt. En röd bil hade backat rätt in i skyltfönstret. Jag hade svårt att se vad som hände inne i butiken. Det var en massa rök från en brandsläckare och larmet gick inne i Kicks-butiken. Jag ringde polisen och då stack de iväg på moped. Jag kände mig aldrig hotad. Jag stod och såg allt från mitt fönster, säger den unga kvinnan.

Vad såg du?– Jag såg två svartklädda män med mc-hjälmar som täckte deras ansikten. Jag såg minst två personer, kanske tre. De försvann med en stor svart väska. Det gick väldigt snabbt, det var över på mindre än fem minuter. Sen kom hela grannskapet ner och pratade med polis och väktare. Det bildades en folksamling på Storgatan.

Vad använde tjuvarna brandsläckaren till?– Det var rök från brandsläckaren överallt. De sprutade rök för distrahera. Jag gissar att syftet var att skapa en rökridå för att minska insynen i butiken. De lämnade kvar brandsläckaren på marken och den röda bilen på platsen. Jag såg inga vapen, säger ögonvittnet.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med exakt ålder på de tre som nu sitter anhållna, men säger att de är i 20-årsåldern.

– Det handlar nu om klassiskt utredningsarbete. Vi försöker styrka upp de eventuella misstankar som finns och få in det eventuella bevismaterial som finns. Det finns även film som vi ska titta på, säger polisinspektör Marie Spjuth.

Varför väljer man en butik som Kicks tror du?

–Det kan jag bara spekulera i men det är ett stort värde i produkterna och de är lättsålda. Det är min teori, säger Marie Spjuth.

Bilen som användes för att krossa skyltfönstret vid kuppen stod kvar på platsen efteråt och den ska nu genomgå en teknisk undersökning.