Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Offensivt är det ett stukat gäng"

Mållösa igen. Och tionde raka utan seger för Syrianska. Efter 0-0 hemma mot Trelleborg lär inte minst anfallaren Mattias Mete gräma sig över missade lägen.

Trelleborg styrde spelet i första halvlek utan lyckas överlista Dejan Garaca, som efter tre matcher på bänken gjorde en stark comeback i Syrianskas startelva. Men sedan räddade Fredrik Persson gästerna vid ett flertal tillfällen efter paus.

– Jag tycker ändå att de här chanserna vi skapade i dag var riktigt bra. Vi träffade ju målramen denna gång. Deras målvakt hade väl en bra dag. Så är det ibland. Det kanske är lite kvalitet också, men deras målvakt gör bra räddningar, sade Syrianskas

Mattias Mete.

Forwarden hade själv nog med lägen för i varje fall något mål i går. Det första bara sekunder in i matchen, men då kom Mete inte rätt till bollen och missade mål.

Superlägena skapade han direkt efter varandra, i slutminuterna av första halvlek.

Först gav han med en smart mottagning sig själv yta och tid för ett distansskott. Sedan ryckte Mete sig loss i djupled – och kunde trycka i väg ett skott inne i straffområdet.

Båda gångerna stod Persson i vägen.

– Man är besviken. Men vi fick med oss en poäng. Vi får ta med oss det positiva. Att vi höll nollan. Sedan är man ju besviken offensivt att vi inte kunde göra något. Men så är det. Bara att blicka framåt, sade han.

Nye tränaren Klebér Saarenpää gjorde offensiva byten i andra halvlek. Både Nahir Oyal och Charbel Georges svarade för pigga inhopp.

Men slutprodukten saknades – och Syrianska har nu tio raka matcher utan seger.

– Det är lite som vi hade räknat med, offensivt är det ett stukat gäng självförtroendemässigt. Extremt mycket enkla tekniska misstag som gör det jobbigt att jaga fatt bollen igen, säger Klebér Saarenpää.

– Vi har 17 avslut. 13 på mål. Och då tycker vi ändå att vi är dåliga rent tekniskt. Det är okej. Det kan jag leva med, fortsätter han.

Defensivt var Saarenpää nöjd med prestationen – bortsett från en passiv första halvlek.

– I första halvlek sliter vi lite och är väldigt tillbakapressade. De är väldigt osäkra ute på plan. Vi ger dem väldigt mycket tid. Men organisationen är där, så vi klarar de flesta inläggen jättebra. Dejan har två räddningar som sista utpost där vi inte lyckas. Det blir bättre i andra halvlek, samtidigt som Trelleborg tröttnar och tappar matchen lite, säger tränaren.

– Jag tycker att vi gör mycket rätt. Förutom det sista. Bollen ska in i mål.