Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odlade knark – slipper fängelse

Mannen fick fram över ett halv kilo cannabis från sin hemodling. Men när tingsrättens dom nu faller slipper han fängelse.

Polisen hittade över ett halv kilo - 518 gram närmare bestämt - cannabis, i mannens lägenhet i slutet av sommaren 2013.

Åklagaren menade att han framställt det för missbruk och eftersom man också hittade en digitalvåg i lägenheten ansågs det att mannen tänkt sälja cannabisen.

Mannen erkände sig skyldig till narkotikabrott, men nekade till att ha planerat att sälja något och under tingsrättsförhandlingen framkom en annan bild.

Mannen berättade att han lider av posttraumatisk stress, sömnsvårigheter och har tinnitus. Han provade marijuana mot detta och tyckte det hjälpte. Odlingen var bara tänkt för eget bruk i medicinskt syfte, och dessutom hann han aldrig använda något av det, menade mannen.

Tingsrätten konstaterar att brottet normalt skulle ge två månaders fängelse. Detta eftersom bara en mindre del av cannabisen skulle ha gått att använda för missbruk, och att mannen bara tänkt använda den själv.

Men straffet blir i stället villkorlig dom med samhällstjänst, eftersom tingsrätten utifrån vad som framkom under rättegången inte tycker att det finns något övervakningsbehov av mannen.