Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öbor slipper åka till fastlandet för att hämta paket

Butiker på Utö och Möja prövar paketutlämning under sommaren.

Waxholmsbolaget har erbjudit paketdistributörerna en gemensam distribution från en samlad plats, Västberga, tillsammans med Waxholmsbolagets transporter för dagligvaror. Utlämningen av varor kommer att vara på prov under sommaren och en utvärdering av försöket kommer att ske efteråt.

– Det känns bra att vi har fått till denna samverkan mellan distributörerna för att öka servicen till de boende och undvika onödiga resor och transporter i skärgården. Jag hoppas på att försöksverksamheten visar på goda resultat och att vi på sikt kan finna liknande lokala lösningar på andra öar, säger Tomas Norberg, utvecklingsledare på Länsstyrelsen.

– Anledningen till att Länsstyrelsen engagerat sig i denna servicefråga för skärgården är att resvägarna för att hämta paket har varit väldigt tidskrävande, vilket Länsstyrelsens förstudie visade på, säger Tomas Norberg.

Klicka här för att se kartan över utlämningsplatser.