Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort för Assyriska trots drömstart

Trots en drömstart borta mot Östersund fick Assyriska nöja sig med en poäng i superettans premiär. 1-1 (1-0) efter mål av Amin Nazari redan i den sjunde minuten.

Det började så bra för Assyriska. Total kontroll och skott på mål av Admir Catovic i den andra minuten. Två minuter senare föll Admir Aganovic i straffområdet, men lite för lätt för att det skulle bli straff.

- Jag vill nog titta på den händelsen på video, det kändes som straff, kommenterar tränaren Azrudin Valentic.

Och så i den sjunde minuten. Admir Catovic tog sig fram på vänsterkanten och passade bakåt från kortlinjen till lånet från Malmö FF, Amin Nazari som helt obevakad kunde nicka in 1–0.

I drygt tio minuter höll sig Assyriskas grepp. Sedan började Östersund sakta jobba sig in i matchen. Det såg ut som om Assyriska ändå hade kontroll på händelserna ytterligare tio minuter.

Men det smög sig kanske in en liten säkerhet efter det tidiga ledningsmålet samtidigt som Östersunds premiärnerver sakta släppte.

Assyriska backlinje var i stort sätt säker. Men ett misstag kom att bli avgörande. Först släppte Sotiris Papagiannopoulos in en Alexis Mendiole från vänsterkanten som sköt i stolpen. Sedan var det Gabriel Awrohums tur att att inte hänga med. Efter en dryg halvtimme rundade Tobi Joseph försvarslinjen och slog in 1–1.

- Vi har haft så mycket problem med skador in i det sista. Jag måste vara nöjd med en poäng. Bortapremiär är inte lätt och Östersund är ett bra lag, menar Azrudin Valentic.

Den andra halvleken var inte lika bra spelmässigt från någont av lagens sida. Tempot blev lite sämre och passningarna likaså.

När Christopher Brandeborn byttes in istället för Gabriel Awrohum i den 52:a minuten blev det en liten scenförändring. Brandeborn låg bakom en rad bra chanser. Admir Aganovic hade ett skott straxt utanför och Brandeborn själv hade ett bra skott på mål efter en hörna.

- Brandeborn har varit febersjuk så vi måste vara försiktiga med honom, kommenterar Azrudin Valentic.

Men övertaget varade bara knappt tio minuter, sedan jämnades spelet ut sig. Stundtals fick man intrycket att bägge lagen var nöjda med varsin poäng.

Premiärpoäng för Östersund i sin första match någonsin i superettan. Och Assyriska med en bortapoäng.