Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt svenskt juniorrekord av Björn Seeliger i EM-debuten

Björn Seeliger inledde sitt första senior-EM på allra bästa sätt. 17-åringen slog nämligen till med ett svenskt juniorrekord redan under första dagen.

Södertäljes store simstjärna Björn Seeliger befinner sig just nu i Köpenhamn för att delta i sitt första senior-EM i karriären.

Läs även: Förbundskaptenen om SSS-talangens EM-start i veckan: "Han är ju väldigt spännande"

Idag, onsdag, inleddes mästerskapet med bland annat försöken på 4x50 meter frisim för herrar under förmiddagen. Sveriges första sträcka simmades av just 17-årige Björn Seeliger.

Och som han gjorde det.

Tiden 21,66 innebär nytt svenskt juniorrekord och är en hundradel bättre än tiden han vann SM-guld på i början av november

Läs även: Södertäljes nye simstjärna bäst genom tiderna - klar för EM: "Det var ett tronskifte vi fick se"

Seeliger växlade över som trea, en placering som det svenska laget också till slut hamnade på. Därmed är man klara för finalen som simmas under onsdagseftermiddagen.

– Det är jättekul att vara här och tävla med seniorerna. Jag spände mig ganska mycket, så jag hoppas att jag kan slappna av mer till finalen, sa Björn Seeliger till SVT efter loppet.

Finalpasset inleds 16.45 och avslutas 19.00.

Björn Seeliger kommer under EM att även simma 100 meter ryggsim (torsdag), 50 meter frisim (fredag), 100 meter frisim (lördag) och 50 meter ryggsim (söndag).

Läs även: Södertäljes nye simstjärna har fötterna på jorden – skyndar långsamt mot OS 2020: "Vill inte stressa"