Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt polismöte med invånarna

Under onsdagseftermiddagen var det dags för ett nytt medborgarmöte med polisen. Denna gång med de boende i Ronna.

Till skillnad från när polisen mötte de boende i Brunnsäng provade de denna gång ett annat mötessätt. I stället för att vara i en lokal kunde förbipasserande i Ronna centrum ställa frågor till de poliser som fanns där.

– Det var lite av en torgmötesvariant, säger Anki Gunnarsson, kommunpolis, det var många som kom och undrade vad vi gjorde där, fortsätter hon.

Till Ronna hade de även med sig en kollega som kunde både arabiska och syrianska. På så vis ville man även nå ut till den del av befolkningen som inte kunde svenska.

– En del ursäktade sig lite och sa att de inte kunde svenska. Då kallade vi på den här tjejen som kunde tolka. Det var oerhört värdefullt, säger Anki Gunnarsson.

I morgon torsdag fortsätter polisen med sin medborgardialog. Denna gång i Lina. Precis som i Ronna kommer de även då att befinna sig utomhus och prata med förbipasserande.