Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti värvade medlemmar med shots

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Nystartade Realistpartiet har en raffinerad värvningsmetod: Att på kvällskvisten bjuda folk på en styrketår på krogen.

Nystartade Realistpartiet vill röra om i den politiska grytan. Förra veckan rörde partimedlemmarna om ordentligt – med drinkpinnarna.

Efter att ha värvat medlemmar på Potikertorget under dagen fortsatte festligheterna på Limerick under kvällen. Vätskan flödade och enligt uppgifter värvade partiet nya förmågor genom att bjuda på shots. Partiledaren Joakim Granberg, van att slå klackarna i taket efter flera år inom nöjesvärlden, fanns på plats.

– Haha, jag förstod väl att det där skulle komma upp. Under dagen värvade vi 35 nya medlemmar och senare på kvällen träffades vi på Limerick och där förekom det plockmatsbrickor med shots på, så var det, säger Joakim Granberg.

Ni värvade medlemmar genom att bjuda på shots?

– Jag har inte försökt att värva med shots, det är inte det vi står för. Att locka folk med sprit.

Gjorde kollegorna det?

– Någon kollega kan ha gjort det. Men om någon i partiet sagt att ”du får en shot om du blir medlem” och det är orsaken till att vissa blev det, ja det vet jag inte.

– Själv drack jag inga shots, bara öl och vin, säger Joakim Granberg som inte vet om någon medlem hoppade av efter kvällens rus.

När artikeln publicerats hävdar dock Joakim Granberg plötsligt att han inte sagt något om att det serverades shots på brickor.

- Sedan att medlemmar är vanliga människor som köper egna drinkar på krogen, eller bjuder sina vänner på drinkar eller shots är ju helt normalt och inget som vi sätter oss emot. Vi har inte krävt att våra medlemmar skall vara nykterister, säger Joakim Granberg och tillägger:

- En solig dag som denna önskar jag att jag kunde bjuda hela Södertälje på en kall öl, men tyvärr så finns det ej i vår budget.