Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti – lika unkna åsikter

Ett omstöpt Pensionärsparti och ett nyförlöst Södertäljeparti – det bubblar i den lokalpolitiska myllan.

När Pensionärspartiet höll den här månadens årsmöte valde man ny ordförande. Thorwald Arvidsson får nu det svåra uppdraget att leda ett stukat parti i valet. Den senaste tidens turbulens har lett till medlemsflykt, och till att partiets förtroendekapital har devalverats.

Det kommer att krävas en radikal vårstädning för att partiet ska kunna locka väljarna i höst. I synnerhet som PP medvetet valt att lämna allt inflytande genom att kalla sig blockneutralt – ett beslut som innebär att ingen vet vad partiet står för. Intressant är att Mikael Savemark tar plats i den nya partistyrelsen. Savemark har å ena sidan varit aktiv för att förbättra bilden av Södertälje, å andra sidan har han ett nära samarbete med Nationaldemokraternas Jussi Väli-Tainio – där de producerar film ihop.

Vi utgår från att Thorwald Arvidsson ser till att det umgänget inte gör att partierna knyter sig närmare varandra.

Södertälje behöver inte en dylik gråbrun allians.

Fredagens LT berättade att kommunen begåvats med ett Södertäljeparti. Intressant, visst. Men när ledaren Ishak Akans vädrade sina åsikter minskade intresset snabbt.

Södertäljepartiet visade sig vara en assyrisk/syriansk variant på stockkonservativa partier med mer blågul touch – Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna.

Ishak Akan (SP), Marc Abramsson (ND) och Tommy Hansson (SD) propagerar alla för att förbjuda aborter och tar sig därmed rätten att bestämma över kvinnors kroppar. Samma rätt som män har tagit sig i patriarkala samhällen i alla tider. Ett sådant samhälle är inte Sverige längre – och vi vill absolut inte tillbaka dit.