Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt förslag öppnar upp för snabbare tåg in till stan

Snabbare tåg in till Stockholm, men kanske inte från alla stationer i Södertälje. Ett nytt förslag om så kallad skip stop-trafik på pendeltågen klubbades igår.

Under tisdagen hade Trafiknämnden i Stockholms läns landsting möte. Bakom punkten med namnet "Beslut om fastställande av planeringsramverk för pendel- och regionaltågstrafiken" dolde sig viktiga inriktningsbeslut för pendeltågstrafiken till Södertälje.

Landstingets trafikförvaltning har utrett olika förslag på hur trafiken kan förbättras när Citybanan, den nya pendeltågstunneln under centrala Stockholm, öppnas i juli nästa år.

Nämnden beslutade att stödja ett förslag om fortsatt femtonminuterstrafik, men med ett tillskott av snabbtåg som genom så kallad skip stop-trafik ska dra ned restiden mellan de större stationerna.

Det handlar alltså om att hoppa över vissa stationer så restiden förkortas.

Något som kan vara både bra och dåligt för Södertälje.

– Vi har ju många stationer i Södertälje så det är sannolikt att snabbtågen inte kommer trafikera alla, säger Elof Hansjons, S, ledamot i trafiknämnden.

Han poängterar dock att det inte rör sig om en försämring för de stationer som hoppas över på vissa avgångar.

– Det är inte en neddragning, däremot blir ju ökningen ojämnt fördelad, säger han.