Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytänt Alvik seglar upp som utmanare

Två frågor: hinner alla Telge-spelare bli friska? Troligen.Och orkar de stoppa Alviks nya stjärnor? Inte lika säkert.

Telge är inne i en tuff period, med ett svårt matchschemat och flera sjukdomar i laget. Och med fyra raka förluster i ryggen kommer nog uppehållet efter dagens bortamöte med Alvik lägligt.

Josefin Olheim kommer i alla fall kunna hjälpa Telge att försöka bryta trenden. Kaptenen är tillbaka efter att ha missat senaste matchen på grund av sjukdom. Även Tilde Ahlin och Frida Fogdemark har varit sjuka den här veckan, men är spelklara.

För Alvik är läget omvänt. Nu har laget fyra raka segrar, en svit som initierades av att klubben förstärkte. Draget ser minst sagt ut att lyckas. Guarden Syessence Lee Davis verkar kunna gå ut och producera en trippel-dubbel vilken kväll som helst – och centern Shareta Brown har varit dominant med sin tyngd. Efter fyra matcher snittar hon hela 21,3 poäng och 10,8 returer. I just returmomenten hade Telge synnerligen svårt i det förra mötet med Alvik och Brown.

– Vi kommer sätta lite olika spelare på dem defensivt, säger Telges tränare Hanna Bouldwin.

Den amerikanska duon har tänt Alvik – som kan bli en outsider i slutspelet.

– Vi har pratat om att tävla.

Gör vi det har vi chansen. Det här är ingen lätt match. De kämpar. De tävlar. Ger vi upp den fajten blir det inte lätt, säger Bouldwin.

Succéduon: Brown och Davis

Alvik gjorde ett fynd när klubben värvade dubbelt i januari. Så här har import-erna rivstartat:

Syessence Lee Davis. Guard. Snitten: 14,5 poäng, 8 assister, 8,5 returer. Men: sköt bara 3 av 20 från golvet mot Telge.

Shareta Brown. Center. 21,3 poäng per match, 10,8 returer. Skjuter 63,3 procent på tvåpoängare. Snittar hela +17,5 per match.