Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nylund-Watz tar Veboförslaget till riksdagen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Även om flera av paneldeltagarna var tveksamma till Vebo, lovade Södertäljes riksdagsman Ingela Nylund-Watz (S) att ta förslaget vidare till Riksdagen.

Annons

I samband med att Södertälje kommun presenterade sitt förslag till värdigt eget boende så var sju rikspolitiker inbjudna att debattera. Och det var egentligen bara Socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli och Sofia Modigh (KD) som var odelat positiva.

– Vi måste ha samma regelverk överallt, och jag är rädd för att restriktiva kommuner, som inte tar emot många flyktingar, kommer att utnyttja Vebo för att slippa ta sitt ansvar, sa Hanif Bali, riksdagsman (M) och fick stöd av de flesta.

Centens chefsekonom Martin Ådahl tyckte att förslaget var intressant, men menade att man måste skilja på stöd och hjälp och det som kan uppfattas som hot (om bostaden inte godkänns).

Till och med Vänsterns Christina Höj Larsen var tveksam, och menade att man i stället skulle inrikta sig mot att införa en lag mot att alla kommuner måste ta emot flyktingar.

Ingela Nylund -Watz, som lyssnade till debatten – liksom många andra söder täljeprofiler som Kjell Hasslert, Lena Lago, Stefan Hollmark, lovade dock att ta frågan vidare:

– Jag tycker att det var ett bra förslag, som möjligtvis måste justeras lite, jag och Yilmaz Kerimo kommer att lägga in en motion i riksdagen med det här förslaget i höst.