Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nylander showade i NHL i natt

William Nylander hade show i Toronto i natt. Ett mål och två assister från 19-åringen i segern mot Calgary i NHL.

William Nylander höjdes till skyarna när Toronto vann prestigemötet mot Calgary med 5—2. 19-åringen gjorde ett mål och passade fram till två.

Den före detta SSK-junioren har nu gjort fyra mål sedan NHL-debuten för några veckor sedan.

- Han var riktigt lysande, säger svenske förbundskaptenen Pär Mårts, som såg matchen på plats, till Aftonbladet.

- Han befann sig på en annan nivå än alla på isen och slog passningar som skar som genom smör. Det var imponerande att se.

I en annan NHL-rink gav Filip Forsberg sitt Nashville en 3—0-ledning 15.23 in i andra perioden när ett skott från backen Roman Josi gick via forwarden Craig Smith vidare till Forsberg och in bakom Jonathan Quick i Kings-målet.

Det var även periodens tredje mål och den svenske centerns 30:e mål för säsongen, hans 16:e sedan den 1 februari.

- Det har alltid varit en dröm att göra 30, så det känns förstås speciellt. Precis som det kändes när jag satte 20:e i fjol, säger Forsberg till Aftonbladet.

I tredje perioden bytte LA Kings målvakt, Quick gick ut och tidigare SSK-målvakten Jhonas Enroth kom in. Men han släppte in ytterligare två mål, på ett av dem spelade Calle Järnkrok fram.

I Madison Square Garden i New York vann Rangers mot Florida med 4—2. Viktor Stålberg gjorde matchens första mål. Det var hans nionde för säsongen — men det första på 18 matcher.

Målvakten Henrik Lundqvist räddade 25 skott och utsågs till en av matchens bästa spelare. Han är imponerad av Stålberg.

- Ja, jag tycker han gör det riktigt bra. Var de än placerar honom får han upp farten på kedjorna, säger han till Aftonbladet.