Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylander showade i NHL i natt

William Nylander hade show i Toronto i natt. Ett mål och två assister från 19-åringen i segern mot Calgary i NHL.

Annons

William Nylander höjdes till skyarna när Toronto vann prestigemötet mot Calgary med 5—2. 19-åringen gjorde ett mål och passade fram till två.

Den före detta SSK-junioren har nu gjort fyra mål sedan NHL-debuten för några veckor sedan.

- Han var riktigt lysande, säger svenske förbundskaptenen Pär Mårts, som såg matchen på plats, till Aftonbladet.

- Han befann sig på en annan nivå än alla på isen och slog passningar som skar som genom smör. Det var imponerande att se.

I en annan NHL-rink gav Filip Forsberg sitt Nashville en 3—0-ledning 15.23 in i andra perioden när ett skott från backen Roman Josi gick via forwarden Craig Smith vidare till Forsberg och in bakom Jonathan Quick i Kings-målet.

Det var även periodens tredje mål och den svenske centerns 30:e mål för säsongen, hans 16:e sedan den 1 februari.

- Det har alltid varit en dröm att göra 30, så det känns förstås speciellt. Precis som det kändes när jag satte 20:e i fjol, säger Forsberg till Aftonbladet.

I tredje perioden bytte LA Kings målvakt, Quick gick ut och tidigare SSK-målvakten Jhonas Enroth kom in. Men han släppte in ytterligare två mål, på ett av dem spelade Calle Järnkrok fram.

I Madison Square Garden i New York vann Rangers mot Florida med 4—2. Viktor Stålberg gjorde matchens första mål. Det var hans nionde för säsongen — men det första på 18 matcher.

Målvakten Henrik Lundqvist räddade 25 skott och utsågs till en av matchens bästa spelare. Han är imponerad av Stålberg.

- Ja, jag tycker han gör det riktigt bra. Var de än placerar honom får han upp farten på kedjorna, säger han till Aftonbladet.