Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarnstjej får chans i JTCC

Hon hade sitt hittills bästa tävlingsår i fjol. 2014 lär bli hennes mest spännande. Nykvarnstjejen Johanna Jovér kommer att köra i JTCC denna säsong.

Efter många år inom kartingen väntar nu en ny utmaning för Johanna Jovér. 21-åringen från Nykvarn gör debut i Clio cup JTCC där hon ska köra för det Eskilstunabaserade teamet PFI Racing.

– Det ska bli jättekul. Vi har ett häftigt team, och på sikt hoppas jag bli den första tjejen som kör i STCC, säger Johanna, som var mycket framgångsrik i kartingens KZ2-klass i fjol.

Utöver stöttningen från sitt team har Johanna också skaffat sig en rådgivare i Södertäljes racingstjärna Jocke Mangs, som förra året körde just STCC.

– Jocke har bland annat hjälpt mig med sponsorjakten, och jag hoppas att han kan fungera som en mentor. Utöver körningen kan det också vara bra på att ha koll på vilka man ska hålla sig borta från. Racingen är lite sån, alla vill en inte väl.

JTCC-serien avgörs under åtta tävlingshelger med start i Karlskoga den 3–4 maj.

Det blir ett race utanför Sverige, i estniska Pärnu. Enda stoppet i 08-området är då hela STCC-touren möts på Solvalla 5–6 september.

– Målet under säsongen är att vara topp-tre i ett race, säger Johanna Jovér.