Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarnsbor blåsta på Lucia

Flera Nykvarnsbor missade årets Luciaframträdande i centrum. Kommunen hade nämligen annnonserat ut framträdandet en timme för sent.

På kommunens hemsida stod att Luciaframträdandet i Nykvarns centrum skulle vara klockan 17 på söndagen.

I själva verket var det klockan 16.

"Besvikna fick folk vända hem igen då lucian var kl 16.00. Skandal", skriver en Nykvarnsbo till LT.

Men kommunen å sin sida skyller på Rotary. På kommunens facebook skriver Nykvarns informationsstrateg Lena Ramdani:

"Vi beklagar att många Nykvarnsbor missade årets luciafirande eftersom fel tid låg i evenemangskalendern. Orsaken är att vi fick besked från Rotary att firandet skulle vara kl. 17:00 och det var den tiden som lades in. Med vänlig hälsning".

– Men det är sådant som händer. Det var den mänskliga faktorn kan man säga, säger Lena Ramdani till LT.

Som tur var fanns en hel del Nykvarnsbor ändå på plats i centrum när Luciatåget med 2015 års Lucia i spetsen,  Anna Westerlund, skred in på torget. De blev riktigt nöjda över det proffsiga framträdandet. En av dem som hade turen att beskåda framträdandet var Liberalernas gruppledare Lars-Erik Aili. Han är mycket nöjd.

– Jag var där hela dagen på julloppis för Lions så jag såg Luciatåget. Det var jättebra. Synd att några missade, säger han.