Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarns vänsterparti på väg att gå i graven

Artikel 155 av 158
Val 2014
Visa alla artiklar

Vänsterpartiet i Nykvarn åkte ur fullmäktige. Framtiden ser mörk ut.– Jag tror att partiets tid är slut, säger ordförande Leif Eriksson.

86 röster, preliminärt, var allt vad Vänsterpartiet fick i kommunvalet i Nykvarn.

– Dåligt engagemang och dålig inspiration från samtliga i partiet ledde till att inte fler röstade på oss, säger Leif Eriksson.

Särskilt besviken är den 76-åriga lokala V-ledaren ändå inte.

Partiets framtid i Nykvarn är nu högst oklar.

– Efter årsmötet vet jag inte om det finns något Vänsterparti. Jag avgår och jag vet inte om det finns någon som vill ta över.

Bland övriga mindre partier är besvikelsen stor bland annat inom Folkpartiet som backade och nu bara har en plats i kommunfullmäktige. Positivare är tongångarna hos Centern som tog tillbaka det andra mandat som partiet tappade 2010. Miljöpartiet backade en aning, men har fortfarande två mandat.

Kristdemokraterna misslyckades åter med att komma in i fullmäktige. Misslyckades gjorde också nazistiska Svenskarnas parti som med sina preliminära 43 röster inte var nära en plats.

I kväll går Leif Eriksson, även känd som Nykvarnspolitikens poet, på sitt sista kommunfullmäktigemöte – och planen är att tacka för sig med en dikt.

– Sedan får jag väl en kaktus eller så, säger han med ett skratt.