Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarns förvaltning kan bantas ner betydligt

Att Nykvarn går back med över 30 miljoner kronor var vad medborgarna fick reda på via LT. Vi som är aktiva inom politiken har vetat det länge och jag har flera gånger ifrågasatt kommunens uppbyggnad och organisation.

Anmäl text- och faktafel

Nu kommer besparingskraven åter en gång och majoriteten med Bob Wållberg (NP) i spetsen gör samma fel som vanligt, man tar till osthyveln i stället för att ta reda på var det verkliga problemet är.

Nykvarns kommuns i särklass största utgiftspost är löner, de utgör cirka 85 procent av den totala budgeten. Varje anställd kostar lågt räknat i snitt 500 000 kronor om året och jag har därför vid flera tillfällen tagit upp frågan om att se över kommunens uppbyggnad men tyvärr helt utan gensvar.

Jag och mitt parti anser att det är en självklarhet att i första hand genomlysa den största utgiftsposten, det är där som besparingar ger den största effekten. Vi vill anlita en helt oberoende konsult som gör en total genomlysning av kommunens hela verksamhet. Vi har en förvaltning som skulle kunna bantas ner betydligt om den organiserades annorlunda, därför behövs det göras en oberoende utredning.

Konsulten kan sedan föreslå åtgärder så att vi politiker med fakta i handen kan fatta rätt och verkningsfulla beslut. Denna konsult ska ha helt fria tyglar och vara helt oberoende från inblandning av politiker eller tjänstemän.

Vi upplever i samtal med Nykvarnsborna att en majoritet tycker att det blivit krångligt och överdrivet byråkratiskt att använda kommunens tjänster och vi tror att ett annorlunda arbetssätt skulle både kunna spara pengar och framför allt bidra till en större trivsel för medborgarna.

Mats Claesson

gruppledare, Sverigedemokraterna i Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel